Logo Khalifah Usahawan

Khalifah Usahawan 

Jenama ini sudah 3 tahun di pasaran asia

Jenama ini bernaung dibawah perniagaan yang berdaftar dengan SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA (SSM) THAIFAH MANSHURAH ENTERPRISE (002494532-D)

Perniagaan Alim Academy Dot Net adalah SALES & MARKETING menjadi ACADEMY + AGENCY dan diantara produk kami ialah menjual produk digital seperti ilmu wajib bisnes iaitu S.O.S Blueprint yang menjadi produk utama kami.. Dan Panduan bina sistem pemasaran & jualan iaitu FB X PRO Manakala servis pula dibawah jenama AlimAgency.com yang menyediakan servis pengiklanan FB ADS, GOOGLE ADWORD, CONTENT MARKETING & CLOSING SALES..

Selain itu juga kami menawarkan servis hosting + membuat website / sales funnel dibawah jenama kecil kami iaitu AlimHosting.Com..

kami juga menawarkan consultation untuk syarikat / jenama yang memerlukan khidmat kami untuk menaikkan sales dan marketing / visionary startup dibawah program akademi kami..

Malahan juga kami juga mengadakan event kami sendiri diantaranya SEMINAR, WORKSHOP & BOOTCAMP yang sedang giat dijalankan.. seperti Seminar Online Secret (S.O.S), Workshop Online Warrior {W.O.W) & Bootcamp Online Offline Mastery (B.O.O.M)

Beliau juga dalam proses menyiapkan buku fizikal pertama beliau iaitu BLUEPRINT VISIONARY yang sudah setahun lebih isinya disiapkan..

Dan membership site pembelajaran asas bisnes iaitu KenalPelanggan.com

Bukan itu sahaja..

Khalifah Usahawan juga memiliki SOFTWARE Sales & Marketing online..

Diantaranya yang sudah dilancarkan ialah software pemasaran instagram bernama ENSTAGRR

Selain itu Founder kami MUHAMMAD ALIM MUNEN juga bergerak aktif dalam (NGO) JEMAAH THAIFAH MANSHURAH sebagai pengasas (Ayahanda Guru Utama)

.

MUHAMMAD ALIM MUNEN

“Khalifah Usahawan Ialah Khalifah Berjaya..”

p/s: anda boleh klik link setiap ayat yang BOLD diatas 

VISI:

Menjadi akademi terulung di malaysia dalam menyediakan perundingan, program dan panduan pembangunan usahawan islam yang mampu menghasilkan khalifah bervisi tinggi dan berfikiran jauh sehingga mencapai kejayaan dan kemajuan didalam bidang masing-masing menjelang 2024

MISI:

+ Menyediakan perundingan, program & panduan pembangunan usahawan islam dalam perkhidmatan latihan dan perundingan yang bervisi tinggi menjelang tahun 2025.

+ Menyediakan panduan rujukan yang penting dalam pembinaan asas usahawan dalam menerajui hala tuju dan ketahanan perniagaan.

+ Menyediakan sistem dan blueprint yang tepat dalam membantu  usahawan islam menjadi  lebih sistematik dan berjaya.

+ Melahirkan usahawan bervisi tinggi melalui rundingan dan latihan dengan  menggunakan sumber yang berkesan, berjaya dan diyakini menang.

OBJEKTIF:

+ Merangka dan melaraskan pemikiran usahawan islam melalui perundingan, program dan panduan yang disediakan.

+ Memastikan sistem yang digunakan adalah praktik dan sesuai bagi semua golongan usahawan dan individu dalam mencapai matlamat mereka.

+ Berkerjasama dengan beberapa  pakar dari sumber pengurusan sistem “online” dan “offline” yang berkesan

+ Menyediakan perundingan untuk usahawan islam bervisi tinggi  dalam merangka “blueprint, sistem & vision” perniagaan mereka.

Pemilik Khalifah Usahawan

Founder & Head of Operation

#KhalifahUsahawan

MUHAMMAD ALIM MUNEN

Atuknya Peniaga, Mak Bapaknya Menjalankan Perniagaan Dan Beliau Pula Terjebak Dengan Keusahawanan. Berpengalaman Dalam Bidang Keusahawanan 18 Tahun Sejak Berumur 9 Tahun. Seorang Drop-Out Diploma Sales & Marketing Kerana Passion Dalam Keusahawanan. Suka Membantu Usahawan Upgrade Perniagaan. Kepakaran Coach Alim Lebih Kepada Sales & Marketing, Certified Dalam 1) Traffic, Conversion & Sales  2) Growth Marketing Mastery 3) Facebook Ads Mastery 4) Digital Marketing mastery 5) Wordpress Website Mastery. Wajib Anda Ketahui Juga Yang Cikgu Alim Adalah “Ulat Buku” Sejak Kecil Lagi.. Jenis Bacaan Beliau adalah Keagamaan, Perang, Keusahawanan, Leadership & Self Development. Seorang Pendiam Dengan Otak Mastermind & Strategist Merubah Landskap Sesuatu Bidang Yang Diceburi.

Manager

#KhalifahUsahawan

FARAH WAHIDAH SHAFIE

Mempunyai Kelayakan Degree in Bioindustrial Technology di University Malaysia Kelantan (UMK) Selama 4 Tahun. Disebabkan Teras Utama UMK Ialah Keusahawanan Walaupun Mempelajari Bidang Sains. Puan Farah Juga Wajib Menyiapkan Student In Enterprise Program (SIEP) Setiap Tahun, Dimana Pelajar Dikehendaki Menyiapkan Dengan Mencari Mana-mana Syarikat Berkaitan Kursus Yang Diambil. Puan Farah Juga Pernah Menguruskan Pelbagai Perniagaan Diantaranya CAR RENTAL, SEWA BASIKAL Dan F&B.Kini Puan Farah Menjadi Manager AlimAcademyDotNet Dan Beliau Memiliki Milikan Dalam Perniagaan AlimAcademyDotNet Ini. Banyak Keputusan Besar Yang Membantu Perubahan Dan Sustainability AlimAcademyDotNet Juga Dibantu Oleh Beliau Sehingga Kini.

Copyright © 2019 (Thaifah Manshurah Enterprise – 002494532-D) AlimAcademyDotNet | Developed by AlimAgency.com | Powered by Khalifah Usahawan